Daha temiz ve daha yaşanılabilir bir çevre için, bilinçli nesil yetiştirmeyi amaçlayan projenin tanıtım toplantısı Bağcılar Engelliler Sarayı’nda gerçekleşti. Programa Bağcılar Kaymakamı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, veliler ve öğrenciler katıldı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sosyal devlet ve sosyal belediyeciliğin Türkiye’de gittikçe geliştiğini söyledi. Proje ortaklarından olan Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneğinin daha öncede çevreyle ilgili birçok projede yer aldığını belirten Başkan Çağrıcı yaptığı konuşmada, “ÇEKÜD sadece bu proje ile değil, yıllardır çevre ile ilgili ciddi anlamda emeklerle bugünlere geldi. Derdi ne olabilir ki? Herhalde bir belediye başkanı olmak, meclis üyesi olmak veya farklı bir ticari gelir elde etmek değil. Gelecek nesillere güzel bir çevre emanet ederek, bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar düsturu çerçevesinde hayırla yad edecek bir nesile güzel bir çevre bırakmak” ifadelerine yer verdi.
Osmanlıdan günümüze vakıf medeniyetinin önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Çağrıcı, belediye olarak ürettikleri her projenin bir hedefi ve hedef kitlesinin olduğunu belirtti. Yapılan projelerin hepsinin başarıya ulaştığını kaydeden Lokman Çağrıcı, gelecek seçim için değil, gelecek nesil için anlayışıyla proje üretmeye çalıştıklarını söyledi. Çağrıcı yaptığını konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Bağcılara bakın, her geçen gün yeşili artırmanın gayreti içerisindeyiz ve buralar devletin arazisi değil. Boş gördüğünüz yerleri devletin arazi zannetmeyin. Hep para vererek bunları alıyoruz. Bağcılar Meydanı’nın önceki haline bakın. Sürekli para ödeyerek genişletiyoruz ve yıkıyoruz. 48 bin metre kareyle Bağcılar Meydanı, İstanbul’un en büyük meydanı oluyor. Biz gerçekten dünyaya erken gelmişiz, belediyelere geç gelmişiz. Keşke Bağcılar’da 92’de değil de 85’te göreve gelseydik.”
Çağrıcı konuşmasının devamında, Bağcılar Meydanı’nda İngilizce ve Arapça eğitimin verileceği Dil Cafe ve 200 bin metre kare alanında bölge parkı yapacaklarını açıkladı. Programda son olarak temsili çimlendirme yapıldı. Protokol ve öğrenciler çimlendirme setiyle fıstık çamı tohumlarını çimlendirme poşetindeki toprakla buluşturdu. 1 yıllık bir süreye yayılan projeye Bağcılar sınırları içinde yer alan 82 okul katılıyor. Proje sonunda ‘en iyi fidan yetiştiren, en güzel hatıra defteri yazan ve en fazla tutma’ oranına sahip sınıflara ödül verilmesi planlanıyor.
HATİCE ÇEKER
Bağcılar Belediyesi öğrencilere çevre bilinci aşılıyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder